FESTİVAL COŞKUSU
Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Adalar Porsuk Mevkii'nden başlayan kortej yürüyüşü Odunpazarı Meydanı'nda son buldu. Daha sonra burada festivalin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, CHP İl Başkanı Recep Taşel, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SANATI VE AHŞAP İÇ İÇE
Etkinlikte konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katılımcılara teşekkür etti. Kurt, 'Bugün 6'ncısını düzenlediğimiz Uluslararası Ahşap Heykel Festivalimiz artık geleneksel hale geldi. 1 hafta boyunca hem ağacı hem ahşabı hem de sanatı birlikte değerlendireceğiz. Çeşitli etkinliklerle festivalimizi süsleyeceğiz. Bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan eserler Kurşunlu Külliyesi içerisinde bulunan Ahşap Eserler müzemizde sergileniyor. Ahşap Eserler Müzemiz geçen yıl 500 bin civarında vatandaş tarafından ziyaret edildi. Eskişehir, kültürü ve sanatı öne çıkaran bu konuda da ciddi çalışmalar yapan bir şehir olarak Türkiye gündemine oturdu. Odunpazarı Tarihi bölgede şuanda müze sayısı 13, bunların içinde Eskişehir Ticaret Odası'nın müzesi, özel sektör kuruluşlarının müzeleri, Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyelerinin müzeleri bulunuyor. Bu müzelere yenilerini de ekleyerek Odunpazarı'nı turizmde daha etkin bir noktaya taşımayı hedefliyoruz' dedi.

2 EKİM'E KADAR SÜRECEK
Festivale katılan ahşap ustaları festivalde eserlerini sergiledi. Etkinlikler Odunpazarı Belediyesi halk oyunları ekibinin dansları ile devam etti. Öte yandan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt halk oyunları ekibine teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti. Festival 26 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında devam edecek. HM