Eskişehir Diş Hekimleri Odası tarafından bilimsel sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batucan Yaman ve birçok diş hekimi katıldı.

GÜZEL BİR GÜN GEÇİRECEĞİZ
Sempozyuma katılım sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Eskişehir Diş Hekimleri Odası Başkanı Cenk Ataç, 'Türk diş hekimlerini hep ileri götürmeye çalışan bu yolda çok yol kateden bizi de yalnız bırakmayan Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen aramızda. Hoş geldiniz. Hep odamızla iç içe olan aynı zamanda disiplin kurulu üyemiz olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batucan Yaman ve diğer hocalarım hoş geldiniz. Beraber çok güzel bir gün geçireceğiz' diye konuştu.

20 YILDA DİŞ HASTALIKLARI ARTTI
Türk milletinin 20 yıldır dişini sıktığını ve bu yüzden diş hastalıklarının arttığını söyleyen Başkan Büyükerşen, 'Eskişehir'de ilk defa akademik düzeyde toplantılara başladınız. Bu beni son derece mutlu ediyor. İnşallah sık sık yaparsınız bunu. Ahmet kardeşim siyasete atılırken ele ele vererek, benimle birlikte yürüyen, bu günlere kadar gelen çok değerli arkadaşım. Hiç şüphe yok ki diş hekimim, şimdi de mahutumu diş hekimim. Diş hekimleri fakültelerinin artması da memnuniyet verici bir şey. Çünkü Türk milleti hiç değilse son 20 yılda dişini sıkmaktan diş hastalıkları çoğaldı. Bunun için dişlerini sıka sıka günlerini geçiren bir milletiz' şeklinde konuştu.

SİYASETLE DE İLGİLENİN
Diş hekimlerine seslenen ve siyasetle de ilgilenmelerini isteyen Başkan Büyükerşen, 'Ahmet'in üstün bir tarafı daha var. Ahmet kendi bölgesinde çocukların diş tedavisini yapıyor. Poliklinik açtı. Belediyenin polikliniği. O tedaviler oy olarak dönüyor şimdi. İşinizi gücünüzü oturtun yerli yerine bunun dışında siyasetle de ilgilenin. Çünkü siyasetle ilgilenmek her Türk aydınının ister doktor ister mühendis ister diş hekimi olsun, görevi. Başka çare yok. Talip olun görevlere. Adaylıklara talip olun. Belediye meclis üyeliklerine talip olun' dedi.

SİYASETTE AĞIZLAR BOZLULDU
Başkan Büyükerşen, 'Türkiye'deki siyaset öyle bir şey ki, ağzı bozulanları da tedavi etmelisiniz. Nasıl tedavi edilecek bilmiyorum ama siyasette ağız bozukluğu bir hayli yaygınlaştı. Türkçeyi bile unutur olduk. Size çok iş düşüyor' diye konuştu.

HEKİMLİK ÇOK YARARLI OLDU
Hekimlik duygusunun çok farklı olduğunu belirten Başkan Ataç, 'Diş hekimliği o kadar yararlı oldu ki belediye başkanlığımda. Bir hekimin insana bakış açısıyla diğer meslek dallarının bakış açısı çok farklı oluyor. Belediye başkanları vatandaşa dokunmayı önemseriz. Yapılan sağlık projeleri vatandaşın tümüne dokunur o açıdan gerçekten çok önemli. Yerel yönetimlerin düşünce tarzı çok değişti. Mesela şu an tepebaşı belediyesi yenilenebilir enerjide Türkiye'nin lider belediyesi. Bu konular yıllarca yoktu ama bizler bu konuda önemli adımlar attık' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ