Yarım saate yakın süren toplantının ardından konuşan Bakan Kasapoğlu, 'Yeni bir akademiyi birlikte inşa edeceğiz' diyerek altyapıya yeni bir tesisin yapılacağı müjdesini verdi.

Eşsiz bir camia
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eskişehirspor Tesislerine gelerek Başkan Mehmet Şimşek ve yöneticilerle ile bir araya geldi. Toplantının ardından Kasapoğlu açıklamalarda bulundu. 'Bazı markalar vardır ünü sınırları aşar, çağları aşar, işte şu an öyle bir markanın çatısı altındayız' diyen Kasapoğlu, 'Eskişehirspor camiasının başarıları ile bu güne kadar yetiştirdiği yıldızlarla, taraftarıyla çok eşsiz bir camiayla birlikteyiz. İşte Eskişehirspor, çok önemli başarılara, ilklere öncülük etmiş bir kulübümüz. Bu kulübün daha güçlü yarınlara yürümesi hepimiz açısından, sadece Eskişehir için değil Türkiye açısından çok mühim. İşte bu yüzden buradayız' dedi.

Altyapıyı güçlendirmek için
Altyapıya yeni tesisin yapılacağı müjdesini veren Bakan Kasapoğlu, 'Bu kulüp bugüne kadar pek çok yıldızı yetiştirdi, adeta bir akademi var burada. İşte bu akademiyi büyütmek en büyük arzumuz. O akademiyi güçlendirmek, bulunmuş olduğumuz bu bölgede bu tesisleri ihtiyaca göre modernize ederek yeni yıldızları dünyaya kazandırmak. Az önce önemli bir toplantı yaptık, sayın valimizle, değerli yönetimimizle ve burada yeni yıldızların yetişmesi için mevcut altyapıyı güçlendirme amacıyla hem sporcularımızın eğitim alacağı hem kamp yapacağı ve sahayı da bu anlamda genişleteceğimiz yeni bir akademiyi birlikte inşa edeceğiz' ifadelerine yer verdi.

Gurur duymaya devam edeceğiz
Eskişehirspor ile gurur duymaya devam edeceklerinin altını çizen Kasapoğlu, 'Biliyorsunuz Eskişehir'imize sayın cumhurbaşkanımızın direktifleri ile Avrupa'nın en modern statlarından birini kazandırdık. Bu statla birlikte bu akademi inşallah yarınların daha güçlü başarılarını hepimize getirecek, hepimizi gururlandıracak. Taraftarı, sporcusu teknik ekibiyle, yöneticisiyle inanıyorum ki bu güzel sinerjiyi birlikte arzulayacağız ve şanlı bayrağımız altında tüm kulüplerimizle olduğu gibi Eskişehirspor'umuzla da çağları aşan başarıları ile gurur duymaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Aydınlık yarınlara yürüyeceğiz
'Eskişehirspor'da muhteşem bir güç ve enerji' var diyen Bakan Kasapoğlu konuşmalarını şu şekilde noktaladı; 'Bu modern, yeni projemizin Eskişehirspor camiamıza, kulübümüze ve az önce hakikaten çok güzel ev sahipliği ile bizleri karşılayan değerli sporcularımıza, potansiyeli yüksek gençler, kadın futbolu ile altyapısı ile hakikaten muhteşem bir güç, enerji var. İnşallah bu enerjiyi birlikte büyüteceğiz, bu sevgiyi birlikte güçlendireceğiz ve aydınlık yarınlara beraber yürüyeceğiz. Tesislerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'